NOVEMBER 2019 / Stockholm
IP EXPOCyber SecurityDeveloperAI and AnalyticsIoTBlockchain

Majoriteten av svenskarna kollar jobbmejlen under semestern

Thursday 21 July 2016

Kollar du jobbmejlen under semestern? Då är du inte ensam. En majoritet av svenskarna läser jobbmejl under sommaren och 16 % gör det till och med varje dag. Det visar en ny undersökning gjord på uppdrag av IP EXPO Nordic, del av Europas IT-event som äger rum i september 2016.

En ny Sifo-undersökning visar att endast var tredje svensk väljer att helt avstå från att kolla sin jobbmail under semestern. Män läser jobbmejl oftare än kvinnor och mest är det stockholmarna som inte kan låta bli att kolla sina inkorgar under ledigheten.

– Svenskar har längre sommarledighet än andra delar av världen, men å andra sidan stänger de sällan av. Möjligheten att lätt kunna kolla sin inkorg kan, beroende på vem du frågar, kännas både avslappnande och stressigt. Det framstår som uppenbart att kontoret inte nödvändigtvis är en geografisk plats, utan snarare ett ”state of mind”, säger Bradley Maule-ffinch, strategiskt ansvarig för IP EXPO Event Series.

Resultat

Hur ofta kommer du att kolla jobbmail under semestern?

Swedish_email_check_1
Swedish_email_check_2

 

Swedish_email_check_3
Swedish_email_check_4
Swedish_email_check_5
Swedish_email_check_6
Swedish_email_check_7
Swedish_email_check_8

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel under perioden 11-16 juni, 2016. Totalt har 1279 intervjuer genomförts med en slumpmässigt utvald webbpanel med personer 18 år och äldre, riksrepresentativt spridda över Sverige på kön, ålder och region.

Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Om IP EXPO
IP EXPO Series är Europas ledande IT-event för alla som önskar få en samlad bild av hur de senaste IT-innovationerna kan bidra till att utveckla affärsverksamheten. Under 2016 arrangeras IP EXPO i London, Manchester och Stockholm. Bakom IP EXPO Series står Imago Techmedia, som även arrangerar Cyber Security Event Series, UC EXPO och Unified Communications Insight. 

 

För mer information om IP EXPO Nordic se www.ipexponordic.com

För mer information: 

Bradley Maule-ffinch, strategiskt ansvarig för IP EXPO Event Series

+ 44 (0) 203 841 8524

bradley.maule.ffinch@imagotechmedia.com

 

Daniel Nord

Presskontakt, Spotlight

Mobil: 070-458 43 71

daniel.nord@spotlightpr.se

Top