NOVEMBER 2019 / Stockholm
IP EXPOCyber SecurityDeveloperAI and AnalyticsIoTBlockchain

Svenska företag långt framme i sin digitalisering

Thursday 23 June 2016

Svenska företag har satt digitalisering av verksamheten i första rummet. Fler än åtta av tio företag (84,4 procent) har initiativ igång för att digitalisera delar av verksamheten och sju av tio bolag (67,1 procent) anser också att ytterligare digitalisering är högt prioriterat. Det visar en undersökning som genomförts av IP EXPO Nordic, del av Europas IT-event som kommer till Stockholm i september 2016.

Svenska företag menar att de har kommit långt i digitaliseringsprocessen. Ett av tre företag anser till och med att det ligger före sina konkurrenter. Sju av tio (67,1 procent) menar också att ytterligare digitalisering av verksamheten är högt prioriterat.

– Det är tydligt att företag i Sverige och i Norden ligger i framkant. Företag i Storbritannien och i andra delar av världen vänder sig till Norden för inspiration och exempel på best practice, säger Bradley Maule-ffinch, strategiskt ansvarig för IP EXPO Event Series. 

First_Survey_Graphic
Second_Survey_Graphic
Third_Survey_Graphic
Forth_Survey_Graphic
Fifth_Survey_Graphic
Sixth_Survey_Graphic

Om undersökningen:

IP EXPO Nordics undersökning genomfördes via webbenkät bland 295 IT-proffs under maj 2016.

Om IP EXPO
IP EXPO Series är Europas ledande IT-event för alla som önskar få en samlad bild av hur de senaste IT-innovationerna kan bidra till att utveckla affärsverksamheten. Under 2016 arrangeras IP EXPO i London, Manchester och Stockholm. Bakom IP EXPO Series står Imago Techmedia, som även arrangerar Cyber Security Event Series, UC EXPO och Unified Communications Insight.

 

För mer information: 

Bradley Maule-ffinch, strategiskt ansvarig för IP EXPO Event Series

+ 44 (0) 203 841 8524

bradley.maule.ffinch@imagotechmedia.com

 

Daniel Nord

Presskontakt, Spotlight

Mobil: 070-458 43 71

daniel.nord@spotlightpr.se

Top